Juryn för skrivtävlingen är utsedd!

Pressmeddelande den 25 oktober 2018:

Tre författare med koppling till Kronoberg gör sig redo att bedöma ungas texter

Juryn för Läsfests skrivtävling är nu utsedd

Den 5 november är det deadline för Läsfests skrivtävling som just nu pågår för alla som är mellan 16 och 21 år och bor eller har bott i Kronobergs län.

Nu är juryn för tävlingen utsedd. Det blir författarna Henrik Bromander, Cecilia Davidsson och Ester Roxberg som kommer att bedöma bidragen och kora tre finalister.

– Vi är särskilt stolta över att samtliga i juryn är författare med koppling till Kronoberg, säger Joakim Granlund, verksamhetsutvecklare på Det fria ordets hus.

Om tävlingen

  • Skrivtävlingen är öppen för unga mellan 16 och 21 år.

  • Deadline för inlämning är den 5 november, måndagen efter höstlovet.

  • Man får skriva dikt, novell, essä, låttext. Bara fantasin sätter gränser.

  • Texten får ha max 7000 tecken inklusive blanksteg.

  • Läs mer om alla regler här!

Priser och prisutdelning

  • Förstapristagaren vinner 3 000 kronor och kommer att presenteras i Smålandsposten tillsammans med hela eller ett utdrag av vinnarbidraget.

  • Andra- och tredjepristagarna vinner 1 000 kronor var. Dessutom får alla tre vinnarna bokpaket och andra presenter.

  • Tävlingsdeltagarna är välkomna till Kronobergs bokmässa på Växjö stadsbibliotek den 24 november 2018, där prisutdelning kommer att ske på scen.

Vad är Läsfest?

Skrivtävlingen är en del av Läsfest, som är ett samarbete mellan Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg, Det fria ordets hus, bibliotek och studieförbund i hela Kronobergs län samt Folkets bio och Smålandsidrotten.

Förutom skrivtävlingen är Läsfest en vecka full av evenemang som har med litteratur att göra, över hela Kronobergs län den 17-25 november.

För mer information om skrivtävlingen kontakta Joakim Granlund, verksamhetsutvecklare på Det fria ordets hus, 0470-41429, joakim.granlund@vaxjo.se

Om Lisa Moraeus

Vikarierande projektledare för Läsfest 2018. Författare, föreläsare och coach, bland annat med inriktning på ideellt ledarskap.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.